Стара Загора отбеляза 169 години от рождението на Христо Ботев

Стара Загора отбеляза 169 години от рождението на Христо Ботев
С общоградски тържествен ритуал, днес бе отбелязана 169-тата година от рождението на поета-революционер Христо Ботев с полагане на венци и цветя пред паметниците на Ботев и Хаджи Димитър, в парк „Митрополит Методий Кусев“.
„На този ден, на това място се събираме за пореден път. Събира ни духът на Ботев! Неговата непримиримост към робството, неговата жажда за Свобода, неговата любов към Родината. Неговият светъл пример трябва да остане в нас!“, обърна се към старозагорци зам.-кметът Иванка Сотирова. „Успяхме да преодолеем кризата, която щеше да настъпи с отпадането на произведенията на Ботев от учебниците по български език и литература. Примерът за бъдните поколения трябва да стои тук, както самият Ботев е написал – „той не умира!“. Поклон пред паметта на поета и революционер!“, допълни зам.-кметът на Стара Загора.
Под звуците на Военния духов оркестър, в тържествения общоградски ритуал се включиха още председателят на Общинския съвет Емил Христов и общински съветници, областният управител Георги Ранов и заместника му Димитър Драчев, почетен караул на Втора Тунджанска бригада, представители на Старозагорския военен гарнизон, на обществени организации, политически партии и граждани.