Над 100 награди в традиционния конкурс за сурвачка и рисунка „Сурва, весела година“ 2016

Над 100 награди в традиционния конкурс за сурвачка и рисунка „Сурва, весела година“ 2016
И тази година традиционно силно се представиха участниците в традиционния общински конкурс за изработване на сурвачка и рисунка на тема „Сурва, весела година“ организиран от Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие. Регламентът включваше сурвачките да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват уменията и сръчността на децата, както и познания за обичаите в България.Рисунките трябваше да бъдат във формат 35/50 см. /без паспарту/ без ограничение в жанра и материалите. Участниците в конкурса бяха в две групи – І гр. І – ІV клас и ІІ група V- VІІІ клас

До крайния срок 12.12.2016 година бяха получени над 100 сурвакници от 16 училища и детски градини и 150 рисунки от над 16 училища, детски градини от нашия град, както и от 140 СУ „Иван Богоров” град София.

Награждаването на отличените творби ще се състои на 15.12.2016 г. /четвъртък/ от 14.30 часа в залата на ЦНКИ ”ул.”Захарий Княжески”№71 ет. 3. Заповядайте.Честито на наградените !
Компетентното жури в състав – Тошо Стефанов – ръководител на школата по живопис, Слави Славов – ръководител на школата по малка пластика и Юлия Славова – ръководител на школата по приложни изкуства отличи 54 участници в конкурса за сурвачка и 58 участника в конкурса за рисунка.Наградените ще получат грамота и предметни награди.