Приказен декември в едно специално място в Стара Загора

Декемврийските празнични дни в Детска градина „Светлина” започнаха още в първия ден на последния месец от годината и продължават до самото навечерие на Коледа.
Днес от 9,30 и 11,00 часа всички възпитаници на градината, заедно с преподавателите си посетиха спектакъла на Държавна опера-Стара Загора „Коледни бъркотии”. Съвсем скоро до 50 получатели ще пристигнат Коледно-Новогодишните картички на Операта, поръчани от директора и Огнян Драганов и изработени с много любов от нашите децата. Това за нас е огромна чест!
На 14 декември ще рисуваме върху стъкло – деца и родители от група „Бонбон”. Ще украсяваме чинии, чаши, вази, стъклени шишета. Разбира се, с празнични мотиви. На 15 декември е тържеството на група „Мечта”, наречено „Аромат на Коледа”. Ще покажем възстановка на Коледната трапеза – как се събира семейството край масата, какви са гозбите, наричанията и обичаите на българите отпреди 100 и повече години. На 16 декември заповядайте да разгледате и си купите красоти от празничния базар на група „Усмивка”.
А на 20 декември?! Тогава е супер-свръх оригиналното тържество на Група „Патиланци”, в което ще видите оживяло „Замръзналото Патиланско царство”. Как ще стане това? С помощта на специална декораторска група, изпратена ни от Добрия Старец.
В същия ден е и празникът на най-малките наши възпитаници от група „Усмивки”, наречен „Вълшебна Коледа”. В него всички до един ще са преоблечени и ще участват като животинки от приказната Гора, които чакат трепетно да дойде Дядо Коледа.
В тържеството „Коледна омая” на 22 декември родителите на децата от група „Мини Маус” ще показват коледните традиции и ще разказват за вярата,надеждата и любовта, които призоваваме в тези празнични дни да бъдат с нас и останат с нас и през следващата година и завинаги.
Празничната ни програма завършва на 23 декември с „Историята на една елхичка” -музикален спектакъл на децата от „Светлина” и с участието на Дядо Коледа, Баба Коледа и живо еленче. Какво е името му, как изглежда то, откъде идва? Ще разберете, само ако сте с нас, разбира се. Очакваме ви! Всички тържества започват в 17,30 часа, за да сме заедно – родители и деца. Това при нас е задължително.

Детска градина „Светлина“