Награди „Добрият самарянин“ за 2016 г. – предстоящо

Церемония по връчване на Годишните награди „Добрият Самарянин“ ще се проведе на 14.12.2016 г., от 19:00 часа, в Държавна опера-Стара Загора в партньорство с Община Стара Загора, Община Казанлък, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Български червен кръст, Обществен дарителски фонд – Стара Загора, Регионален исторически музей, Дарик радио, БНР – Радио “Стара Загора”, Телевизия “Стара Загора”, книжарница „Приятели“, Сдружение „Моята еОбщина“ и Мидалидаре Естейт. На церемонията ще бъдат представени номинираните добротворци през 2016 г., както и ще бъдат връчени отново статуетката „Добрият Самарянин“ и „Отличието на общността“. Общо 7 са номинациите за наградите тази година.
Музикален изпълнител на Церемонията ще бъде известният старозагорец Огнян Георгиев, който нашумя с таланта си в „Пеещи семейства“. Звезден букет от изпълнения се очакват и от номинираните сред които са талантливите, Тереза, Симона и Крисия.

„Добрият Самарянин“ са годишни награди, учредени от Сдружение „Самаряни“, за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

Годишните награди „Добрият самарянин“ са част от кампанията „Имам приятел – добър самарянин“. Тя е спонтанен и доброволен обществен проект на Сдружение „Самаряни“, която има за цел да популяризира и утвърди историческата, обществено-културната и духовна роля на дружествата, работили на територията на регион Стара Загора – „Добрий Самарянинъ“ (03 март, 1899 г.), „Самарянка“ (09 декември, 1910 г.) и „Самарянин“ (15 декември, 1911 г.) сред широката общественост в регион Стара Загора, както и да спомогне за повишаване на социалната отговорност и ангажираност на широк кръг от граждани.