Коледни бъркотии стават в Операта

„Коледни бъркотии в Операта“ се казва приключението на талантливите деца от Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“ и артисти от Операта.
„Коледните бъркотии“ се случват във фоайето на Операта. Симпатичният Дядо Коледа е пораснал на години и ръст, и брада, но в душата си е останал дете. Заиграва се с играчките, дето е тръгнал да подарява. Баба Зима, неговата жена, му се кара и го отпраща навън – да си върши работата. Ама то много работа, много чудо, много летене, много подаръци за разнасяне…! Добрият старец се уморява, сяда да си почине, но го унася и заспива …Играчките го чакат, чакат да се събуди …пък времето лети, трябва да се спазва график! И решават, и тръгват – сами …да се раздадат на децата.
Жизнерадостният сценарий на „Коледни бъркотии“ е написан в рими и се лее много леко. В спектакъла в ролите на „порасналите“ деца – Дядо Коледа, Баба Зима и Разказвач, се изявяват артистите от Операта Христо Иванов, Маргарита Йовчева, Нели Нечева. Ръководител на вокалната студия е Зорница Желязкова, а режисьор на спектакъла, ръководител на балетната студия и балетен педагог е Радост Младенова-Арабаджиева.
„Коледни бъркотии“ са на 12 декември /9,30 и 11 часа/, 17 декември/14 часа/, 19 декември /9,30 и 11,00 часа/ и 22 декември /11 часа/ч. във фоайето на Операта на Стара Загора.