Благотворителен концерт с Трио „Реверанс“ днес

Коледен концерт изнесоха днес Трио „Реверанс“ пред пациенти и колектива на Държавна психиатрична болница в гр.Раднево. Директорът на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов се отзова веднага на поканата на д-р Владимир Трънов, ръководител на най-голямото по рода си лечебно заведение на Балканите и талантливите музиканти на Операта представиха днес благотворително красива програма от класически произведения и евъргрийни. Проявата бе осъществена със съдействието на СНЦ“Настоятелство на Старозагорска опера“.
В началото на концерта в пълната зала на Болницата д-р Владимир Трънов се обърна към всички присъстващи с думите: „Благородният жест на Операта ни дава повод да се замислим върху това, колко необходими и ценни са такива прояви на доброта, загриженост за другите, безкористно желание за помощ. Те запалват искрата и поддържат надеждата, дават сили на хората, които по едни или други причини преживяват тежък период в живота си. Изкуството и медицината имат своята връзка още от древността. Преди много столетия древните индуси са забелязали полезността и са прилагали музиката и песните при лечението на някои болести. Известни са ни препоръките за Целзус за групово четене и слушане на музика, напставленията за театрална дейност и рисуване с лечебна цел. Ако погледнем в глобален мащаб театърът, операта, концертите и изложбите не дават възможност на хората да смекчат въздействието на нашия забързан, нервен и понякога много натоварващ свят“.
В момента Трио „Реверанс“ се подготвя за своя голем концерт на голяма сцена. На 22 декември от 19 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора започва концертът „Трио „Реверанс“ и приятели“ с участието на солисти и балет на Държавна опера-Стара Загора и ДЮСОБ „Маргаритки“.