Украсиха 15-метрова елха на площада пред Община Стара Загора

Украсиха 15-метрова елха на площада пред Община Стара Загора
Стройно Коледно дърво се извиси над площада пред Община Стара Загора. Днес, с помощта на специализирана техника, вечнозеленото клонесто дърво се сдоби с коледни играчки, гирлянди и стотици лампички, които ще грейнат примамливо в чудните Коледни дни.
Вчера 15-метровата елха от общинския разсадник, бе транспортирана със специален превоз до мястото, където ще заблести в пълния си блясък на 06.12.2016 г. в 17,30 ч. Специален гост на събитието ще бъде белобрадият старец Дядо Коледа. Специално за малчуганите, актьорите от Държавния куклен театър ще представят аудио-визуалния спектакъл „Звездата на Божия син“ – една приказка за Витлеемската звезда, тръгнала да изпълни Божията поръка…
За най-светлите християнски дни през декември, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, Община Стара Загора подготви специална програма с различни събития, която е публикувана на официалния сайт. Коледни базари ще има не само в централната градска част, но и в кварталите. В парк „Пети октомври“, до Музея на религиите и пред стария електродом са разположени общо 13 дървени къщички за продажба на захарни изделия, вурстчета и коледна украса. Празнично украсен тази зима е не само централният булевард „Ц. С. Велики“, но и бул. „Св. патриарх Евтимий“.
Тази година е организиран и конкурс за Коледна украса. Апелът е към всички жители на града, да допринесат за празничното настроение със своя оригинална външна коледна украса. В очакване на Рождество, нека улици, витрини, сгради, търговски обекти, балкони, дворове и междублокови пространства, да заблестят с атрактивна и стилна коледна визия.
Най-запалените създатели на коледна украса могат да участват в конкурса „Да събудим Коледния дух“, като качват своите снимки в създадената група под същото име във Фейсбук -https://www.facebook.com/groups/1756074874658018/?fref=nf . Там фотосите ще могат да бъдат видени и оценявани от всички. Създателите на най-красивата и въздействаща украса, която получи най-голямо одобрение, ще получат награди. Желаещите да участват, да изпращат снимките за конкурса и на имейл – szidea@starazagora.bg.