Изложба „100 Години, 100 Плаката“ в Стара Загора

Изложба „100 Години, 100 Плаката“ в Стара Загора

Стара Загора е 6-ят поред от 30-те града, в които гостува първата пътуваща изложба “100 Години, 100 Плаката” – книжни плакати със синтезирани послания за ценността на книгите, четенето и библиотечното дело през изминалите над 130 години.

От 21 Ноември до 20 Декември, жителите и гостите на града получават покани на десетки езици от държави от цялата планета да четат, да се образоват и съобщностяват в библиотеките:

“Всички имат възможността да видят как са гледали обществата в началото на 20-и век на четенето, как по време на първата, на втората световна война. Ние самите имаме възможността да се разходим заедно из миналото, практически из цялата планета” коментира Ясен Николов, основател на Фондация “Деца на България” и куратор на изложбата.

Изложба “100 Години, 100 Плаката” е инициатива на ФДБ, част от Общонационална Кампания за публично четене на глас, която вече обхвана и ангажира над 200 000 българи на живо и онлайн.

Можете да посетите изложбата от 21 Ноември до 20 Декември в Регионална Библиотека “Захарий Княжески” в Стара Загора.

До момента Изложбата е била в главните културни центрове и университети на столицата и продължава в 30 български града, както и в по-добрите български медии.