Месец ноември в една приказна детска градина

Какъв ще е месец ноември в една от най-хубавите детски градини на Стара Загора – Детска градина №10 „Светлина“ ни разказва съобщение, написано като приказка…
„Месец ноември е месецът, в който Градина „Светлина“ отбелязваме особено тържествено 21 ноември – Ден на християнското семейство и християнската младеж. В понеделник в 11 часа цялата градина, всички 210 деца и учители ще присъстваме на Света литургия в Храм „Свети Димитър“.
Преди 3 години, на 19 ноември 2013 г. в чест на празника на сцената на Държавна опера-Стара Загора направихме „Докосване“ – първият по рода си – по размер и красота общ концерт на цялата детска градина. Оттогава досега този годишен концерт в Операта е вече наша „запазена марка“ за изява на талант, красота и вдъхновение. В настоящата, юбилейна за градината ни година, той бе в навечерието на 24 май.
А Денят на християнското семействи ще посрещнем с много вълнение и хубави събития в отделните групи. Любимият ни дом, нашата градина „Светлина“ отново ще ухае на топли хлебчета, ще е отворен за скъпи гости и нови, споделени, уютни мигове с любимия човек и с приятели. През този месец ще имаме заедно – деца и родители, 6 занимания в съвместни арт-терапии. Започнахме още на 4 ноември с рождения ден на група „Смехорани“-първа А група.
В Деня на християнското семейство ще имаме „Работа по готвене и беседа“ с група“Усмивка“. Готварското шоу ще е истинско – като конкурсът с Шеф Манчев и ние ще си имаме жури с председател-професионалист от Ресторант „Царя“. На следващия ден, 22 ноември е „Работилница за мечти“ с първа група „Патиланци“.
„Работа с танц,звук и ритъм“ ще направи група „Мечта“ на 23 ноември, когато родителите ще сформират оркестър с инструменти, а децата хор. На 24 ноември е „Ателие за работа с цвят и рисунка “ с подготвителна А група „Мини Маус“, когато децата ще рисуват върху белите тениски на родителите си. А родителите пък ще изрисуват любимата възглавничка на своето дете, която да прегръща в детската градина, ако му домилее за мама и тате. Програмата ни за месеца завършва на 25 ноември с „ Пъстра есен -работа с цвят и рисунка“ с група Бонбон“, когато ще правим картини само с природни материали. Всички прояви при нас започват в 17 часа, за да сме заедно с родителите.
Заповядайте да разкажете за нас и покажете, колко е хубаво в Детска градина „Светлина“!
През 2016 година детска градина „Светлина“ отбелязва 40 лета от създаването си. Тук бяха осъществени проектите „Сеанси по психомоторика – основно средство за превенция и промоция на психичното здраве на деца от 3 до 7 години“, „Училище на две скорости“, „Оптимизация на взаимодействието детска градина-семейство“ съвместно със Софийския университет „Св. Климент охридски“, „Устойчиво образование сред природата“, „Европейски корени“, на който детската градина и Стара Загора бе домакин за финалната среща, „Училищната мрежа“ на програма „Еко училища“, „Учим за гората – модел за успешно сътрудничество за устойчиво развитие“, „Да играем заедно“ по програма „Еразъм“ с партньори Полша, Франция, Турция и Румъния.
„Светлина“ има грамота за любима детска градина за 2014 г., организатор е на турнир по плуване „Весел делфин“, има почетна грамота от СПК „Траяна“, Зелен флаг от „Екоучилища“, и е организатор на конференция „Водим бъдещето за ръка“. Децата ни участваха по проекта на Държавна опера Стара Загора Viva la musica, а от отборът на градината организира турнир срещу отбор на футболисти на ПФК „Берое“.