Започна Голямото Редене на Коледната украса на Стара Загора

Започна Голямото Редене на Коледната украса на Стара Загора. На фасадата на Община Стара Загора вече са разположени светещите гирлянди, работи се по разполагането на светещите елементи по бул.“Цар Симеон Велики“ и на площада пред Кметството.
Голямата коледна елха ще светне на 6 декемврив 17,30 ч. на тържество на площада пред Общината на Веселие за малки и големи. Невероятно и приказно шоу подготвят от Кукления театър за празника и тази година. Ще видите аудио-визуален спектакъл „Звездата на Божия Син“ с приказни светещи фигури, които сякаш плуват във въздуха. Режисьор е Дарин Петков, сценография и кукли – Иван Милев, музикално оформление – Светла Василева. Това е приказка за Витлеемската звезда, тръгнала да изпълни Божията поръка да освети пътя на Спасителя, който ще научи хората да живеят в добро, ще ги научи да се обичат и да си помагат като братя. Да погледнем в сърцата си, да открием доброто и да следваме светлината на Витлеемската звезда! Такова шоу, наречено „А-ТА-КА!“ направиха от театър „Cal y Canto“ от гр.Бургос, Испания през миналата година в рамките на Фестивала „Пиеро“ в Градската градина. Специален гост на запалването на Коледната елха пред Общината ще бъде Дядо Коледа.
Скоро ще започне монтирането и на къщичките от Коледния базар, които ще бъдат разположени около Община Стара Загора и в Парк „Пети октомври“. Край Музея на религиите ще се разположат магазинчета за коледна украса и подаръци.
Стара Загора в последните години има една от най-атрактивните коледни украси – за радост на малки, големи и още по-големите от нас, които всяка година по едно и също време сме с широко отворени очи и сърца за Чудесата на Коледа!
Уляна Кьосева
/Снимките са и от шоуто на театъра от Испания/