Стара Загора получи приза Европейски град на спорта

Стара Загора получи приза Европейски град на спорта

Тази вечер на специална церемония в Европейския Парламент в Брюксел Стара Загора беше отличена за постиженията си в изграждането на спортна инфраструктура и организирането на спортни дейности.
Призът Европейски град на спорта за 2017-та година получи зам.-кметът Красимира Чахова. „Тази вечер Стара Загора получи два приза. Докато в София ни връчваха награда за младежки политики и спорт, в Брюксел ни обявиха за Европейски град на спорта за 2017 г. Не можах да присъствам (заради контузия на спорт), но съм благодарен на екипа на Общината, който получи наградите и стои зад тези успехи! Те са за Стара Загора, за нашите уникални спортисти и треньори, които прославят града ни по целия свят! Благодаря на всички!“, отправи поздравления в социалните мрежи кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
Събитието е организирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП и член на Председателството на Европейския Парламент Андрей Ковачев, и неговия испански колега Сантяго Фисас, както и със специалното сътрудничество на Федерацията на европейските столици и градове на спорта (ACES Europe).
На церемонията присъстваха още евродепутатът Ева Паунова и общинският съветник Николай Диков, председател на Комисията по спорт и младежки дейности.
За поредна година церемонията събира кметове и техните екипи от множество европейски градове и столици. За пръв път в надпреварата се включват и европейските курорти.
16.11.2016 г.