Чавдар Чернев спечели конкурса „Правата улица“

Чавдар Чернев от Стара Загора с разказа си „Правата улица” спечели конкурса на НПО”Пътуващите книги на Стара Загора” на тема „Правата улица”. Журито в състав Петер Митев, Мила Балдаранова и Слави Котаров е единодушно в обявяването на победителя. Двама са подгласниците–победители – журналистът Димка Кабаинова от Стара Загора и Димитър Пенчев от Панагюрище.
„Сякаш ни се искаше да има повече старозагорски топус в текстовете, които получихме. Стара Загора заслужава хубави текстове, защото тук живеят хубави хора и се случват хубави неща” – каза председателят на журито Петер Митев. Наградените получиха ваучери за книги от Книжарница „Приятели” и читателска карта за РБ”Захарий Княжески”. В края на годината ще бъде издадена книга с наградените текстове от двата конкурса на „Пътуващите книги на Стара Загора” с теми „Цветът” и „Правата улица”.
Награждаването днес беше и емоционално оцветено с изпълненията на първия в страната хор на работещи в библиотеките на Стара Загора дами „Библиофония“ с диригент д-р Дончо Донев.

С Чавдар Чернев ще ви срещнем в рубриката „Млади, красиви и талантливи“ в Долап.бг. Съвсем скоро.