Концерт на Светлин Русев в Нова Загора

Концерт на Светлин Русев в гр. Нова Загора

На 16-ти август, вторник, от 19 ч. в театър „М. Балкански“ в Нова Загора ще се състои концерт на известния български и световен цигулар Светлин Русев, и на младия многообещаващ пианист Николай Маринов. Уникалното събитие се осъществява благодарение на Фондация „Миню Балкански“, и е своеобразен подарък за жителите на региона.

Присъствието на сцената на величина от ранга на Светлин Русев е рядък шанс за ценителите на музикалното изкуство и всички граждани, за които той специално ще отдели време въпреки натоварения си график с концерти по целия свят.

николай мариновКонцертите на Николай Маринов, известен от малък на широката общественост със спонтанните си изпълнения в парижкото метро преди няколко години, се превърнаха в традиция за града, чиито жители ежегодно могат да следят развитието му и да научават за успехите му на все по-сериозни международни конкурси.

На събитието ще присъстват дипломати и делегация от известни френски учени в областта на точните науки, гости на Фондация „М. Балкански“.

Входът за концерта е безплатен за публиката. Фондацията ще съдейства с организация на транспорт за желаещите да присъстват от Стара Загора и близките населени места.

За запазване на места, организиране на групово посещение и транспорт желаещите могат да се свържат с артистичния директор на фондация „М. Балкански“ Младен Станев на тел. 0888585065 и e-mail conductorchoir@gmail.com