И …виното бе представено пред обществото на своя първи бал!

„…И аз бях там, и аз ядох и пих, по брадата ми тече, а в устата ми нищо не влезе…“

Така обикновено завършват разказвачите на приказки, но в случая цялостната случка си е съвсем друга. В нея участват всички видове сетива, с които се усеща…едно красиво и качествено вино. Така че няма как да не участва и …отпиването.

Фирма Ahead Event Management организира стилно парти за дегустация на вина в уютния ресторант NOTA в Стара Загора. Тя е млада по възраст фирма с подобаващи на „възрастта“ и и тази на мениджмънта и амбиция, но екипът и структурира и изгради събитието динамично и зряло – премерено и щедро на емоции.

Младият сомелиер Таньо Танев – главен сомелиер на Alchemist Residence Von Goldenburg – гр.Пловдив, предложи на гостите 3 вида бели вина, розе и червено вино. Изборът му бе първокласен – за начало класен ризлинг с екзотичните петролени нюанси Le photograph на изба Братя Минкови, реколта 2011 г. После поетично извисяване с бяло вино с абсолютна идентичност на Тоската като почва и лози – Совиньон блан на Шато Бургозоне, реколта 2014 г. След това възторжена ода с бялото купажно вино с плътно тяло и победен ход на всички сетива – White Stallion /Белия жребец/ на Анжелус Естейт, реколта 2015 г. На дневен ред бе и розето „Алекс Канев“ на Вила Юстина, реколта 2015 г. – за фокусиране обратно в красивата действителност, след завръщане и задържане на вниманието, отлетяло към висините на удоволствието.

И накрая. О, този край, достоен да бъде възпят от най-талантливия придворен трубадур под прозореца на най-красивата Дама на света! Краят се нарича „Румелия резерва“ и е червено вино „сира“ на Изба Румелия. Реколта 2011 г. , три години лежало, притихнало в очакване и възпитало в себе си характер и философска дълбочина в собствена дъбова бъчва /като максимума, който се прави у нас е две години/. След това отлежало две години в бутилка. Бутилката бе отворена точно в началото на дегустацията, за да „подиша“ и да се успокои виното от вълнението, че ще бъде представено пред публика, сякаш ….на своя първи бал, представено официално пред обществото!

Дегустацията на Ahead Event Management https://www.facebook.com/Ahead.Event.Management/бе свежа радост за сетивата в лятната жажда за този формат събития в Стара Загора. От стилната маса през листа с бележки и оценки за вината, през вниманието на домакините, до …финалния послевкус…Всичко бе с аромат на свежест и дълбочина едновременно. С нетърпение очакваме следващата събитийна изненада!

Хроникьор на вкусове и усещания: Уляна Кьосева

Снимки: Ahead Event Management