Татяна Станчева – почетен член на Старозагорската опера

Татяна Станчева – Почетен член на Старозагорската опера

На 20 юли, непосредствено преди началото на грандиозния спектакъл на операта „Набуко“ от Джузепе Верди, на сцената на Античния форум в Стара Загора директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов обяви госпожа Татяна Станчева за ПОЧЕТЕН ЧЛЕН на Старозагорската опера:

„Както в операта има текст „лети мисъл на златни криле към страната ни поробена“, така хора като г-жа Станчева със своята мисъл и грижа за Операта ни дават криле, но не към поробена страна, а към страната на изкуството, която е винаги свободна.

Ръководството на Държавна опера – Стара Загора обявява г-жа ТАТЯНА СТАНЧЕВА за ПОЧЕТЕН ЧЛЕН на състава на театъра за изключителен принос, лична ангажираност и заслуги в подкрепа на Старозагорската опера“.

Почитателите на оперното изкуство, както и будната старозагорска общественост добре познават елегантната и красива дама, за която оперното изкуство е страст и начин на живот. Нейната всеотдайност, безгранична любов, постоянна загриженост и неуморна обществена дейност са пословични и носят своя свеж отпечатък в културния живот на града. А Операта има голямото предимство да има любовта и подкрепата на Татяна Станчева!

За Татяна Станчева присъждането на символичното звание ПОЧЕТЕН ЧЛЕН на състава на любимия оперен театър бе приятна изненада и голямо вълнение. Вълнението нарасна още повече под бурните аплодисменти на многобройната публика, дошла да се наслади на суперпродукцията на Старозагорската опера и Държавна опера-Бургас на операта „Набуко“ – преди гостуването на историческия хълм Царевец на 23 юли.

Татяна Станчева преодоля емоциите и смущението си и като истинска звезда се обърна към всички присъстващи на Античния форум с думите:

„Уважаема публика, Вие знаете, че ние имаме привилегията да сме оперен град със стари музикални традиции, с красив оперен театър, с ефектна открита сцена на Античния форум и устремно възходяща в развитието си оперна трупа през последната година. Нека да ги подкрепяме, нека сме им вярна публика, нека да им помагаме да могат да работят творчески и вдъхновено, да успяват да са желани от публиката на различни места, а Оперният ни театър да е предпочитан за изява от български и чужди творци, музиканти и певци.

Нека всичко това все повече превръща Стара Загора, наред с другите ѝ забележителности, в известен музикален център.

Признателност на всички! На добър час!“

Честито и благодарим!
източник : Държавна опера-Стара Загора