Коледа с много стил и по всяко време на годината

Започваме с предупреждение – тук няма лъскави станиоли, не се продават балони за украса, не се допуска никакъв кич.
Има аромат на хартия, на подправки, на дърво… на друго време, на липов чай в чайник върху печка с пламтящи дърва вътре. Такова е усещането в мъничкото магазинче за подаръци и опаковки на Елена Гинзарова. Намиращо се от 1998 година насам – вдясно от входа и направо – неотменно вляво от стълбите (не подвижните!) на Универсалния магазин в Стара Загора. Дели едно пространство с ателиенцето за продажба и поправка на часовници. Изглежда му е тясно, но засега се справя, защото е интелигентно.
В мъничкият свят на Магазина за опаковки сега е красивото безвремие на Коледа – специални хартии, картички, украшения, тонове картички… ”Обичам естествените материали, ароматите на Коледа – на елхови клонки, смола, на канела. Затова и тази година ще правя специални малки подаръчета-торбички с ароматни подправки. Набавям ги от сергия на един от пазарите в Стара Загора.” – казва Елена. Тя и тази година прави сама много от коледните красоти за елха и картички в магазинчето. По новата мода в този сезон са и едни прекрасни топки, обвити в ивици от скъсан плат и дантела. Много ефектни. И също малки къщички от зебло със заскрежени покривчета и прозорчета. Кукленска работа – играчки за елха!
За пренаситените от подаряване на подаръци – непременно си поръчайте Кутия за спомени при Елена. В кутията може да съхранявате важни документи, всякакви важни символи и вещи, датиращи един живот. Подарява се на кръщенета с най-голям успех. Може да се пробва и при даването на годежен пръстен, ако сте сигурни, че отговорът ще е „Да” и ще започне след това ново съвместно начинание. И за деня, в който то започва – сватбения ден – пак потърсете Елена. Тя прави декорации за сватби – отново от естествени материали (никакъв компромис в случая!) и с много голям кеф и въображение. Една от любимите й украси е с книги, клечки, зебло, епруветки – свързано е с професиите на двамата млади. Сватбата е малка, а за стилната украса и досега се носят възторжени разкази от уста на уста – най-сигурният рекламен канал на всички времена.
Всъщност Духът на Коледа има постоянен абонамент за магазинчето на Елена. Той си е там и зиме и лете. Не е само в подаръците и веселите опаковки. Да ви открия и една тайна – намира се в звънчето на ръката на гривната на Елена. И когато тези две сръчни ръце се движат и създават чудеса – и той звъни и ръси невидим вълшебен прах.

Магазинчето на Елена работи от понеделник до събота от 10:00 до 19:00 часа в Универсален магазин, ет.1, вдясно и направо. Непосредствено вляво от стълбището.

Може да разгледате творчеството на Елена тук: https://www.facebook.com/%D0%9E%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-elisgift-749760335034483/?fref=ts