Интериорен дизайнер – супер професия

На 3 декември 2015г. в НДК ще се проведе втората годишна конференция на интериорните дизайнери с фокус – „Професията“. Организатор е Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ). Програмата вижте тук.

Ако можех да върна времето назад и сега да уча нещо, което после да работя – щеше да е това-интериорен дизайнер. И щях да мога да свиря на пиано. Няма нищо по-красиво от дом, който е сътворен с вкус и с компетентен съвет. И в който има пиано. Двете неща непременно заедно. Разбира се, че има още картини и книги. От телевизионните програми най-обичам да гледам тези, в които се прави интериор на помещения. От чуждите ТВ програми, разбира се.

Ако в Родината ни мила имаше повече работа за интериорните дизайнери, повече пространства щяха да бъдат естетични и подредени. Ако не се намесваха т.нар. инвеститори – всеки със свой вкус, който смята за критерий. Ако слушаха умните и учени хора и хората с вкус. Ако важеше принципа – Кой за каквото учил.  Нататък следва от информационния текст за конференцията. Ако сте в столицата или имате път нататък – посетете я.

В програмата на конференцията са заложени дискусии на теми от голямо значение за същината на професията Интериорен дизайнер, както и всички нейни детайли, благодарение на които тя е в симбиоза с различните сфери на строителството, архитектурата и изкуството. Основен акцент са и лекциите за обмяна на опит, които ще изнесат водещи имена в интериорния дизайн от международно значение.

Годишните конференции, организирани от Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ) имат за цел да засилят усещането за общност между интериорните дизайнери – млади и доказани професионалисти с многогодишен опит; да се регламентира професията на интериорния дизайнер у нас, както и да се създадат условия за реални срещи между инвеститори и дизайнери и да се създадат конкурентни условия за представяне и избор.