Пилешки крилца в Пепси-Кола
Шантавата рецепта за пилешко с Пепси-Кола и соев соУс
Много просто нещо – оригиналът е с крилца, но го пробвахме и с кълки /долни/, и с филенца, а аз вече го опитах и със свински мръвки, нарязани като за кебап.
Значи – крилцата, с клъцнати връхчета, се слагат в тенджера, плътно едно до друго и върху друго, заливат се с Пепси-Кола да ги покрие – на кило крилца, туряме половин литър от Пепси-то и половин шишенце от 250 мл соев сос.
Турваш на котлоня, без капак и си пиеш ракията с мезе, да речем…
След около 40 минути имаш прекрасно сварени и глазирани крилца с малко желиран сос,може да им спретнеш един ориз със зарзават или гъби за гарнитура
стига да обичаш сладко-солено, много е готино!
С много кеф от Таня Иванова, специално за ДолапЪ