Представяне на дебютната стихосбирка „Огледалото на Спящата Тиина“


Event Details


Уважаеми Дами и Господа,
Имаме удоволствието да ви поканим на събитията по повод дебютната стихосбирка „Огледалото на Спящата Тиина“ на младия артист Димка Делчева.
Издателство Палмира
Редактор Палмира Никленова
Какво ни дава и какво ни взима изкуството? Как артистичните форми се вдъхновяват и обогатяват една от друга? Как си взаимодействат? В главните роли са Поезията, Изобразителното изкуство и Танцът.
 
Програма :
  • 30 и 31 юли 10ч – 20ч Изложба „Огледалото на Спящата Тишина“
място : Къщата на архитект Димов, Стара Загора, ул.  „Сава Силов“ №37
вход Свободен
  • 01. август Официално представяне на стихосбирката „Огледалото на Спящата Тишина“  Къщата на архитект Димов, Стара Загора, ул. „Сава Силов“  №37

-18ч. прожекции на документален късометражен филм „Пътят към Огледалото“

-19ч.четене на Поеми и Танц по тях.
– Среща с артистите и коктейл.
За Артистите :
Илюстраторите, Божидара Делчева, Дана Димитрова и Светлозара Метларова, всеки със собствен уникален стил и визия за изобразителното изкуство, вдъхновени от стиховете, създадоха своите произведения, които ще може да видите по време на изложбата и в книгата.
Танцьорите, Севил Вахид и Михаил Стефанов се запознаха с поетичен танцов стил, който в основата си се оповава върху гласа и музиката, която един стих създава.
За Димка Делчева :
Родена на 11 декември 1995г. в града на лепите и поетите, Стара Загора, България. Завършва езикова гимназия, където прави първите си стъпки в писането с клуб „МЛАД ПИСАТЕЛ” и вестник „TEEN’S PAPER” към Народно Читалище” Родина 1860”, Ст. Загора и в театъра, където печели награда за изгряваща звезда във Франкофонски фестивал за ролята си на Малкия Принц, по едноимения роман на Екзюпери. Това събитие мотивира избора й през 2015 да замине да учи театър във Франция, където завършва „Сценични изкуства“ в университета в Лил през 2018. През март 2019 поставя първата си написана пиеса – „Помощ! Ще се омъжвам!“. По време на обучението си преминава през допълнителни специализации по актьорско майсторство, режисура и писане за драматичен театър с La Comédie Française. По настоящем завършва магистратура „ Режисура и драматургия“ в Арас, Франция. Тя е част от екипа на куклен театър „Théâtre du Hazard“, в Северн Франция, където развива своето писане за куклен и драматичен театър заедно с кукловодство и режисура.
Подбраните стихове проследяват етапите, през които преминава подрастващата личност. Те са огледало на мечтите, влюбванията, вдъхновенията и разочарованията. Един своеобразен дневник на младежа, който е вече помъдрял.
С Уважение,
Екипът на „Огледалото на Спящата Тишина“