Златната ябълка – пилотен епизод от анимационен български сериал

На 24 ноември 2018 г. (събота) от 16:00 ч. и от 17:30 ч. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора прожекция на първи епизод от българския анимационен сериал „Златната ябълка” (21 мин.), авторски проект на Студио „Змей”.
Какво е „Златната ябълка“? Проект за първия анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор. Идеята се заражда преди 4 години, след като създателят му – Димитър Петров напуска Cartoon Network и се прибира в България, за да сформира екип от опитни аниматори и дизайнери, влюбени в българския фолклор и решени да го пренесат в медиите на 21 век. Така се ражда Студио Змей.
Следват 2 crowdfunding кампании, трейлър, късометражно филмче – „Легенда за първия кукер“, книжки… С подкрепата на феновете и Българска Национална Телевизия (БНТ). И на 24 ноември ще имате възможност изгледате пилотния епизод на българския анимационен сериал „Златната ябълка“! Той е 21-минутна анимация, подходяща за деца и възрастни. Проследява историята на смелата Вихра, която е разкъсана между човешката си природа и магическите си змейски сили и нейната най-добра приятелка – палавата самодива Тина-Пакостина. Ще се запознаете с братята Бран и Влад – безстрашни, млади момчета, които мечтаят да станат велики Кукери. Ще посетите величествения град Хан, ще пътувате през мирните Самодивски гори, опасните Кукерови земи, както и през ужасяващата Орел планина, където хората и духовете са разкъсани от жестока война. Ще научите древни легенди, ще се сблъскате с лукави злодеи и ще разкриете пъклени планове, които ще променят съдбите на всичките герои…
Трейлър на поредицата: https://www.youtube.com/watch?v=gb1a78dyWrM
Входът за всички прожекции на „Турнето на Златната ябълка“ е свободен! Още веднъж – в Стара Загора предвидената прожекция е на 24 ноември (събота) в 16:00 ч. (sold out) и 17:30 ч. За да има място за всеки, моля запишете се тук:
24 ноември:
16:00 ч. – https://pilot_24_november_stara_zagora.eventbrite.com (sold out)
17:30 ч. – https://www.eventbrite.com/e/52352121605
Регистрация: https://www.eventbrite.com/e/52352121605
Благодарности от авторите на всички безценни партньори, без които нищо от турнето нямаше да бъде такова, каквото ще ви се представи: Българска Национална Телевизия БНТ; Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора