Детство в квартала – Картоненият град


Event Details


В навечерието на празника на Детето, каним всички непораснали деца по дух и въображение, заЕДНО да съТВОРИМ семейно градове и къщи от мечти. В продължение на няколко дена, за най-малките и техните родители, Къщата на Архитекта отваря свободно достъпна архитектурна работилница, в която ще говорим за градове, за измислени светове, за това, което ни прави щастливи в заобикалящата среда. Ще рисуваме, ще режем, ще лепим… ще летим в облаците, за да видим от високо и сътворим градът на нашите мечти 🙂

Заповявайте и нека всеки си носи въображение, по един татко, майка или друг любим човек.

Какво може да си подготвите?

– всякакви стари картони / кашони / кутии
– ролки от тоалетна / домакинска хартия
– клечки от сладолед, клечки за зъби, дървени шишчета…
– стари вестници, хартии и фолиа
– кутии от яйца
– кутии от мляко
– картонени/пластмасови чашки
– коркови тапи
– канапи, връв, платове
– стиропор/полистирен
– камъчета, клонки
– …
…И много въображение 🙂

Събитието е отворено за всички Любопитковци. Местата за „малките архитекти” участващи в цялостния процес са ограничени, така че ви очакваме за предварително записване на телефон 0887 450340 или на място в Къщата на Архитекта. Записването е необходимо, за да планираме материалите, които ви осигуряваме и менторите – архитекти, които ще партнират на процеса.
Къщата на Архитекта ще приеме всички желаещи да са участници, наблюдатели, коментатори, с единственото условие да внасяме радост и усмивки в процеса на заЕДНОст.

Мото: Картонен град от рециклируеми материали и стари вещи
Място: Къщата на Архитекта, ул. Сава Силов №37
Дата: 27 май – 1 юни 2019
Вход: Свободен
Възраст 3г. – 12 г.
Места: 15+
График сутрин 10:00 -11:30 / следобяд 16:00 -17:30 ч

Модератор на архитектурната работилница – арх. Михаела Захариева – варненка, влюбена в планините и архитект, увлечен по илюстрацията. Обича да кръстосва градовете пеш.

Живяла десет години във Франция, в които е случила учене, работа и много пътешествия, а след това… неочаквано се е завърнала да живее в България. Със Стара Загора я свързва съдбата и от скоро живее, работи и родителства именно тук. Светещ човек, сътворяваща цветен свят от красивости.

На 30 май (четвъртък) ще ни гостува арх. Магдалина Ръжева, съосновател на сдружението Детска Архитектурна Работилница (ДАР | http://www.archforchildren.com/). С нея ще обогатим знанията си и ще разгледаме как са възникнали древните градове и какви са факторите за тяхното местоположение и визия, а след това ще приложим наученото.

Петък / 31 май 201919
10:00 – 11:30 – Творческа работилница
16:00 – 17:30 – Творческа работилница

Събота / 1 юни 2019
11:00 – 12:30 – Детско изложение на сътворения от децата „Картонен град”

Място: площадът пред храм “Св. Николай Чудотворец” (площадът с пингвините).
Ще има и още забавления и програма за децата.
Елате да споделим заЕДНО радостта от творението 🙂

„Картоненият град” е част от проекта „Детство в КВАРТАЛА”, IV-то издание, организирано от СНЦ „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед”, подкрепено от Община Стара Загора, като част от Културния календар на града за 2019г. и в партньорство на Национален фонд „Култура”, подкрепящ Къщата на Архитекта – отворена сцена за изкуства в паметник на културата.