Благотворителен концерт за роял на НУМСИ“Христина Морфова“


Event Details

  • Date:

Съобщение на Обществен дарителски фонд

На 12 април т. г. проведохме благотворителен концерт „Вечер на младите таланти  – класиката среща поп музиката” в който взеха участие настоящи и бивши възпитаници на Музикалното училище, както и две международни звезди – Роберта Баньоло и Давиде Галаси.

Средствата от концерта бяха добавени към швейцарските дарения и на 28 юни в НУМСИ „Христина Морфова”, директно от чешката фабрика пристигна новият роял „Петроф”, модел „Бора”.

Каним ви на 8 октомври /вторник/ 2019 г. от 18:30 часа на благотворителен концерт за роял в зала „Христина Морфова” (в НУМСИ) на който ще свирят ученици, както и пианистките Михаела Стефанова и Сабина Ангелова бивши възпитанички на училището.

Михаела Стефанова е един от създателите на Швейцарско-българската културна асоциация и е в основата на благотворителните инициативи. Целта на Асоциацията  е да се подменят всички 14 пиана в училището, които са напълно амортизирани, а на някои от тях дори им липсват клавиши.

В момента организацията в Швейцария е набавила необходимите пиана, които трябва да бъдат транспортирани до Стара Загора. Необходими са средства за покриване на транспортните разходи, за което разчитаме на вашите дарения. Приканваме сърдечно всички любители на музиката да присъстват на това музикално представление и да помогнат със средства подмяната на пианата в музикалното училище.

Организатори са Швейцарско-българска културна асоциация и Обществен дарителски фонд – Стара Загора, съвместно с НУМСИ „Христина Морфова”. Нашата обща цел – да направим по-добро утре за талантливата младеж днес!