Усмихнете се! Днес е Световен ден на усмивката

През октомври се отбелязва Световният ден на усмивката, един чудесен повод да се изразим с най-прекрасния жест – усмивката. Инициатор на този невероятен празник е американският график Харви Бел, известен със създаването на популярното усмихнато емотиконче, което всички обичаме и използваме в ежедневната си комуникация.

Още от първия Световен ден на усмивката, проведен през 1999 година, този празник стана традиция и се отбелязва всяка година в родния град на „Смайли“ – както Харви Бел го нарече – Уорчестър, Масачузетс, САЩ. Но не само там. Световният ден на усмивката се чества навсякъде по света, привличайки хора от различни култури и националности, които се обединяват в желанието си да разпространят усмивки и позитивно настроение. На сайта им WSD – World Smile Day – може да научите още за различните социални дейности и инициативи, свързани с този празник, които раздават усмивки и разнообразни форми на подкрепа.

Днес усмихнатото лице не е просто символ, който използваме в интернет. То е един от най-популярните емотикони и символи на щастието и радостта в нашия живот. Усмивката е начин да изразим своята благодарност, да подкрепим другите и да създадем по-хубави моменти в живота си и в живота на околните.

Така честваме Световния ден на усмивката – с усмивки на лицата си и желание да правим света по-добро място с един прост, но могъщ жест – усмивка.