Честит рожден ден, Роси Ранчева!

Честит рожден ден на Роси Ранчева – торпедото на сайта Долап.бг, Дамата с шапките, еталон за стил и елегантност, неуморен търсач на хубави новини и хубави хора!

Роси Ранчева е не просто доайен на местната журналистическа гилдия, тя е звезда Зорница – пътеводна за всички пътешественици по пътя на Доброто и Красотата, на Знанието и Просвещението, на Вярата, Надеждата, Любовта!

Тя е пътека към всичко смислено и ползотворно – „На полза Роду“, прекрасна домакиня, майка, баба!

С нея животът е по-организиран, целенасочен, целеустремен, центростремителен!
Ценна е и с огромната си любов към Стара Загора, която не че възпява в стихове, но възпява в хора, вдъхновяващи настоящето ни за добри дела.

Не мислете, че е безгрешна – Роси Ранчева често „греши“ в желанието си всеки процес, мисъл и действие да стават по най-добрия възможен начин, според нейните високи критерии. Само че времената са други и сега често избираме не най-доброто, а най-малкото зло. Избираме средния път пред най-верния /но труден/. Избираме приведената глава, дето сабя не я сече, пред гордо вдигнатото чело и „перчемът да се ветрее, ризата да се белее“ в отстояването на най-високите идеали.

Благодарим на Роси Ранчева, че я имаме в Стара Загора – тя е един културен паметник с национално значение! И общочовешко, то е ясно!

Желаем и от сърце да е здрава, бодра, да крачи със силни стъпки из Аязмото, Стара Загора, България и света!

Сърцето и да ликува от добрите новини и да има много любов за раздаване на света!

Здрава бъди, непрекъснато, Роси Ранчева

от екипа на Долап.бг – верните приятели Уляна Кьосева и Снежана Маринова

И специално от д-р Йоанна Димитрова, директор на ДГ №10 „Светлина“

С обич за теб!