Дневният център „Св.св. Козма и Дамян“ чества 14-ти рожден ден

На 26-и януари 2021-а година Дневен център за пълнолетни лица с увреждания“Св.св. Козма и Дамян“ навършва 14 години от стартиране на социалната услуга. По този повод в 11:00 часа ще бъде отслужен молебен за здраве.

В годините ни бе доказано, че най-важното нещо, което имаме и което е безценно за нас, това е Любовта и топлото рамо на приятелите. Да се чувстваш приет, потребен и значим е огромна радост, особено за тези, които обществото често забравя!
На 26-ти януари, тази година Дневният център“Св.св. Козма и Дамян“ навършва своите 14 години и в тези предизвикателни и нелеки времена, решихме да отбележим празника си по малко по-различен начин – не получавайки, а дарявайки.

Ние знаем, колко важно е някой да те усмихне и окуражи в най- трудния и дори болезнен момент, да почувстваш, че не си сам и да погледнеш отново с надежда към света. Вдъхновени от идеята да подарим миг на щастие и доставим радост , с огромно желание потребителите и екипа на социалната услуга в часовете по арттерапия стартирахме изработката на „кученца“, символ на вярната дружба и храбростта, които да поднесем на малките пациенти от отделението по Детска хирургия към УМБАЛ „ Проф. д-р Стоян Киркович“.

Идеята бе радушно приета от завеждащия отделението д-р Ж. Желязков и ръководството на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, за което ние сърдечно им благодарим.

Вярваме, че с малкия ни жест ще можем да стоплим детските души и усмихнем техните очи. Предавайки им „Кучето“символа на приятелството им пожелаваме да преминават смело и бързо през изпитанията и в здраве и весели игри да продължат да се радват на прекрасно детство.

И още един подарък в този ден – календар 2021-а с послание “365 дни психично здраве“

Екипът на социалната услуга вече единадесет години го издава, за да го подарява на институции, партньори, приятели, доброволци, от чийто работни места публично представя идеята за преодоляване на стигмата към психичната болест и психично болните в обществото …

Календар 2021-а с репродукции на френския художник Анри Матис, създаден по проект на Ралица Игнатова и предпечат Милена Недялкова, ще достигне до своите адресати точно на рождения ни ден и е поредната крачка в разчупването на стереотипите и неприемането. Защото примерът на Анри Матис илюстрира, че големите успели творци са носили тежки душевни страдания, но това ни най-малко не е попречило да извървят пътя на успеха и себедоказването…Примерът на тези хора е куражът за обикновените болни, куражът и смелостта на всеки един от нас, дори куражът, от който се нуждаем днес .

Честити да сме!

Честит и благословен празник, приятели и от Долап.бг