Десислава Никодимова – един от лекторите в „Здравей, Здраве!“

На 12 и 13 октомври 2019 г. в Стара Загора ще се проведе за трети път Фестивалът „Здравей, Здраве!“ с мотото ЕДИНеНИЕ. Фестивалът популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве, като използва основно ресурсите на Стара Загора и за Стара Загора. Цели се да се създаде информираност и да се провокира интереса на хората към здравословния начин на живот, да се представи широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания, да стимулира използването на здравословни стоки и услуги. Фестивалът насърчава специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. „Здравей, Здраве!“ е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти, хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето. Координатор на програмата на Фестивала е Боряна Узунова. Както първото, така и следващите издания се провеждат с подкрепата на Община Стара Загора. И тази година за сайта ни Долап.бг е чест да бъде медиен партньор на фестивала.

До началото на фестивала на 12 октомври в различни публикации ще ви представим основните лектори във Фестивала, които ще изнесат своите беседи в голямата зала на Читалище „Св.  Климент Охридски

На 13 октомври от 14 часа в Голямата зала на Читалището Десислава Никодимова ще изнесе лекцията

„Системата на Норбеков – 10 пътя за активизиране на самовъзстановяването на зрението и здравето“

Десислава Никодимова

Дългогодишна национална състезателка по волейбол, шампион на България и на Франция, двукратен клубен Европейски шампион, треньор.

В периода 2002 – 2006 г. завършва Европейския Колеж по Холистична Натуропатия СЕНАТО Д.Киефер“ – Париж, а по-късно специализира ароматерапия (Европейски Колеж по Ароматерапия Д.Боду) , шиатцу, и др.

Практикуващ натуропат и ароматерапевт.

За първи път попада на Първи оздравителен курс по системата на Норбеков през 2005 година. По-късно преминава и през всички останали нива, включително Работилница на Успеха в Узбекистан и в България, водена лично от Мирзакарим Санакулович Норбеков.

Понастоящем е ученичка на ГузалТажибаева и част от екипа на Норбеков България

Спеделено за себе си от Деси Никодимова

Винаги съм се интересувала от заобикалящия ни свят,от човешките взаимоотношения,от връзката между човека и всичко това, което съществува в необятната вселена, от мистерията на съществуванието.

През 2005 г., в края на спортната ми кариера имах проблеми със здравето. Моите родители ме записаха на Първо оздравително ниво и така се срещнах с тази удивителна Система за самовъзстановяване на човека. Тръгвайки по този път, осъзнах, че това, което наричаме болест, всъщност е едно предложение от живота да преосмислим своите дълбоки вътрешни ценности, за да можем да следваме пътя, за който нашата най-дълбока същност копнее истински.

Благодарение на тази система възстанових своето здраве, запознах се с много прекрасни хора и в моя живот започнаха да се случват удивителни неща!