Спектакълът „С България в сърцето“

На 6 април 2019 г. в Кралския театър, във Варшава бе представен спектакълът „С България в сърцето“. В проекта участваха 30 деца от Балетна школа „Па де Кре“ и НУМСИ „Христина Морфова“ Стара Загора. Гостуването бе по покана на Българския културен институт във Варшава с директор Калина Станчева. Събитието е в рамките на третия фестивал „Полша, запознай се с бъдещето на българското изкуство“. Режисьор и балетен педагог – Кремена Костова. Сценарий – Искра Георгиева. Мултимедия – Милен Ботев. Спектакълът обединява шедьоври от класическите, народните и съвременните музики и танци на България и Полша, пресъздава историята и традициите на двете страни. На спектакъла присъстваха посланикът на България в Полша – Емил Ялнъзов, представители на Българския културен институт във Варшава, наши сънародници и полски граждани. Пред многобройната българо-полска публика, участниците представиха духовното наследство и природните забележителности на България, поздравиха домакините с класически танци по музика на Шопен и полски фолклорен танц. Кулминацията на спектакъла беше финалния танц „Моя страна, моя България“ с българския трикольор и посланието, че където и да са българите по света, те винаги ще носят и пазят родината в сърцето си. Просълзената публика дълго скандираше „Браво“ и с нестихващи аплодисменти благодари на прекрасните участници от Балетна школа „Па де Кре“ и класовете по „Народни танци“ и „Балет“ при НУМСИ „Христина Морфова“ Стара Загора. След спектакъла посланик Емил Ялнъзов поздрави Кремена Костова за чудесните хореографии и професионалното представяне на децата и благодари на Искра Георгиева за емоционалния сценарий, умело преплел чувството на българска национална гордост с топлото отношение към Полша. Дълго след края на спектакъла, пред Кралския театър, трогнатата публика не спираше да поздравява участниците в спектакъла и да благодари за неповторимото преживяване.

Информацията публикуваме от сайта от „Па де Кре“ https://padekre.com/novini/21?fbclid=IwAR1joBQzs3hosvQYc1jIyCDwtTXOpOZrYQ7xO7E_IbEcTK-t0lrdlMBPUQM

Браво, Креми! Браво, деца!

На 6 април 2019 г. в Кралския театър във Варшава бе представен спектакълът „С България в сърцето“. В проекта участваха 30 деца от Балетна школа „Па де Кре“ и НУМСИ „Христина Морфова“ Стара Загора. Гостуването бе по покана на Българския културен институт във Варшава с директор Калина Станчева. Събитието е в рамките на третия фестивал „Полша, запознай се с бъдещето на българското изкуство“. Режисьор и балетен педагог – Кремена Костова Сценарий – Искра Георгиева Мултимедия – Милен Ботев Спектакълът обединява шедьоври от класическите, народните и съвременните музики и танци на България и Полша, пресъздава историята и традициите на двете страни. На спектакъла присъстваха посланикът на България в Полша – Емил Ялнъзов, представители на Българския културен институт във Варшава, наши сънародници и полски граждани. Пред многобройната българо-полска публика, участниците представиха духовното наследство и природните забележителности на България, поздравиха домакините с класически танци по музика на Шопен и полски фолклорен танц . Кулминацията на спектакъла беше финалния танц „Моя страна, моя България“ с българския трикольор и посланието, че където и да са българите по света, те винаги ще носят и пазят родината в сърцето си. Просълзената публика дълго скандираше „Браво“ и с нестихващи аплодисменти благодари на прекрасните участници от Балетна школа „Па де Кре“ и класовете по „Народни танци“ и „Балет“ при НУМСИ „Христина Морфова“ Стара Загора. След спектакъла посланик Емил Ялнъзов поздрави Кремена Костова за чудесните хореографии и професионалното представяне на децата и благодари на Искра Георгиева за емоционалния сценарий, умело преплел чувството на българска национална гордост с топлото отношение към Полша. Дълго след края на спектакъла, пред Кралския театър трогнатата публика не спираше да поздравява участниците в спектакъла и да благодари за неповторимото преживяване.