Премиера на новата книга на Мария Донева „Как спрях да крада“

Мария Донева, Библиотека „Родина“, Книжарница Приятели Стара Загора и ИК Жанет 45 Ви канят на
29 ноември 2017 г. (сряда) в 18:00 часа на СРЕЩА С АВТОГРАФ и ПРЕМИЕРА на новата й книга с разкази „КАК СПРЯХ ДА КРАДА“В предпоследния ноемврийски ден на годината ще ви срещнем за пръв път с разказите на Мария Донева.
„В сборника има фантазии, мечти, сънища и смешки. Чувства, преоблечени като птици и животни. Предмети, които преживяват приключения. Жаба, която копнее за съвършената красота. Костенурка, която страда, че е напълняла, и затова не иска да идва пролет. Бездомен домашен дух. Бабичка с колт. Скелетът на Хемингуей. Бухал, който търси да купи крем против слънчево изгаряне. Това е част от моята колекция от носталгии и очарования. Писането на тази книга беше като детска игра и най-голямата ми надежда е четенето й също да се усеща така.“ Замесени са от същото тесто като стихотворенията, нали? С тях любовта идва тихо като перце от дим, щедро – с шепа лъскави череши и меко като слънце, но и сигурно като декември. И така, на 29 ноември вечерта ние с Мария ще ви чакаме в книжарница „Приятели“. Тя ще ви почете, а вие ще питате за още.
След тази среща, по стара традиция, и декември спокойно ще може да се развилнее, защото на вас вече ще ви е коледно и топло.

Молим, и Вие, и Коледният дух да заповядате!

„Как спрях да крада“
Мария Донева, 2017
редактор Марин Бодаков
художник Иво Йорданов
ИК Жанет 45