Коктейл от събития в седмицата 27 юни – 3 юли

Какво не бива да пропускаме в седмицата 27 юни – 3 юли в Стара Загора?

Може да осигурите интересни занимания за скучаещото отроче във ваканция, като го заведете и оставите за 2 часа в Детски отдел на Библиотека „Родина” на ул.”Българско опълчение” №69 всеки делничен ден. Там имат програма с дейностите си ден по ден и час по час, безплатно е и увлекателно. В съседство на заниманията са книгите. Понякога те невидимо скачат от рафтовете и отиват при малчуганите да ги дърпат за ръката и ги подканят „Прочети ме”. Ако не искате детето ви да чете книги и да стане умно, не го водете!

Стихосбирката„Да бъде обич“ и представяне на автора Христина Радомирова с художествени слова: актрисата Галя Александрова е на 27 юни от 18.30 ч. в зала на НЧ „Св. Климент Охридски 1858“. Христина е създание с удивителна съдба, а за поезията и се изказват ласкаво утвърдени поети.

На 27 юни от 19 часа в Операта може да видите легендарната опера на Пучини „Мадам Бътерфлай”  с оригинална японка – Ай Якура в главната роля на Чо Чо Сан. Участват и солистите на Операта  Милко Михайлов, Михаела Берова, Ивайло Йовчев, студенти от  Пета Международна Академия Варна Интернешънъл. Диригент – Маестро Диан Чобанов.

На 28 юни (вторник) е Оперен концерт с фрагменти от любими опери. С участието на ученици от НУМСИ „Христина Морфова“. Режисьор и костюми е любимецът ми Денис Иванов. На рояла: Полина Влахова. От 18.00 ч. в РБ „Захарий Княжески“. Абсолютно не пропускайте!

В същия ден Концертът „Надежда за Ванко“ е  благотворителен и с участието на: Крисия, Тереза и творчески състави от Стара Загора – от 19.30 ч. на Летен театър.

На 29 юни (сряда) Издателство „Лаген“  представя Трифон Митев от 18.00 ч. зала в НЧ „Св. Климент Охридски 1858“. Трифон Митев е известен човек в Стара Загора – общественик, политик, журналист, творец, човек с характерно излъчване и харизма.

В същия час, 18 часа, но в РБ”Захарий Княжески” е представянето  на романа „Бруклин” от Колм Тойбин, на амбициозното младо издателство ISU, преводач Бистра Андреева, редактор: Невена Дишлиева-Кръстева. Филмовата адаптация по романа получава три номинации за „Оскар”.Колм Тойбин е роден на 30 май 1955 г. в Енискорти, Ирландия. Романист, автор на разкази и есета, журналист, драматург, литературен критик, поет. Университетски преподавател (Колумбийски университет, Манчестърски университет

На 1 юли от 19 часа в Операта ще видите Оперна гала с Диригент Маестро  Диан Чобанов и с участието на солисти на Академия Варна Интернешънъл и Оркестър на Държавна опера Стара Загора. Солистите са млади студенти от САЩ и Европа, програмата е интересна и много разнообразна, подготовката и вълнението им са огромни – така че заповядайте да ги подкрепите!

На 1 юли от 21 часа в Лапидариума на Историческия музей започва „Театър под звездите“ – най-доброто от репертоара на Драматичен театър „Гео Милев”. Първа в програмата е комедията  „Голямото надлъгване“ от Рей и Майкъл Куни, режисьор проф. Андрей Аврамов. Комедията “Голямото надлъгване” въвлича зрителите в калейдоскоп от комични ситуации, създадени от трима братя с най–добри намерения…. Преди да се усетите, сцената ще ви залее с потоци от искряща енергия и смях до сълзи!

В неделя , 3 юли от 11 часа може да заведете детето си в Кукления театър на спектакъла  „Дядо вади ряпа“.

Еха, пак интересна седмица се очертава за Стара Загора – събития с участието на малки и големи, както и подходящи за различни възрасти!

Не пропускайте да отпиете от Коктейла събития, който в тези жежки дни прилича на ментова лимонада в чаша, стил винтидж!