Цвят и стил в есен-зима 2015/2016

„Нищо ново под слънцето. Всичко е ново под слънцето” е Девизът и на този моден сезон Есен/Зима 2015. Усетихте ли в захладнелите дни, че просто не знаеш какво да си сложиш –есен е все още, не е зима. Какво показват модните витрини в бъдещата Европейска столица на културата –Пловдив 2019 и няколко бегли справки в световната Интернет библиотека:
1. Вечното червено, отново и отново и отново. Във всички възможни нюанси, във всичко-ръкавици, обувки, чанти, рокли, шапки и тн. Във всичко, но не наведнъж, естествено. И колкото е по-детайл, толкова по-забележимо е. Червеното никога не остава незабелязано. И не иска вложения. Само 2 лв за лак- и ефектът е сигурен! Ефектът на дебнещата в храстите на саваните тигрица.
2. Едно такова жълто-тип горчица. Това е новото жълто на сезона. Интелигентно е, много отива на връхни дрехи – палта, якета, сака. Има вкус на горчица, пикантно е, разкошно върху любими блюда.
3. Вечният деним, вечните дънки! В класическия си вариант-никакви продирания, никакви точки, тирета и тн. Дълги ризи-рокли от деним. Дънки, ама стилни като панталони. Много стил, много кънтри. Мирис на сено и в зимата, навсякъде с теб.
4. Плетено, топло,пухкаво. Всяка есен и всяка зима. Сега се активизираха пончо-тата и огромните шалове, в които да потънеш. Плетеното дава усещане за прегръдка, за аромат на липов чай и на дърва в горяща камина.
5. Шапка с широка периферия. Толкова 60те и 70те, толкова елегантна работа. А как върви само с кръгли ретро-очила. А под очилата – с дебела очна линия. А по-надолу – с малинено червило. Шапката е свежестта на всеки сезон. Неговата закачливост, ведрост и усмивка. Върху собствената ни глава, в която всъщност е най-ценното ни.
Поздрави и каквото и да сложите – го носете с усмивка и с голям кеф!