„Таксим Холдем“ – филм от кинофестивала MENAR 2019 в Стара Загора

За трета поредна година Sofia MENAR Film Fest гостува в Стара Загора! От 15 до 29 януари 2019 г. в Регионална Библиотека „Захарий Княжески“ ще бъде показана селекция от 8 заглавия с фокус Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка. Събитието е организирано от ArtEria – Стара Загора в партньорство с Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора. Вход – с билети. Цена на билетите 5/3 лв. за учащи и пенсионери. За зрителите се предлага MENAR PASS, който дава достъп до всички прожекции на редовна цена от 30 лв. и цена с намаление за ученици и пенсионери – 20 лв.

17 януари (четвъртък) – 18:30 ч. „Таксим Холдем“ – Турция, игрален Hold’em Tурция (2017) 90 мин. Режисьор: Майкъл Йондер Сценарист: Майкъл Йондер C: Незих Джихан Аксой, Ърмак Еджем Айдемир, Кенан Едже, Дамла Сьонмез

Всяка събота вечер Алпер събира приятелите у дома и играят покер до сутринта. Апартаментът му е близо до площад „Таксим“ – център на антиправителствените демонстрации. Играта е в разгара си, а отвън ехтят скандирания, чува се вой на сирени и пукот от пиратки. Приятелката на Алпер, която не може да си седи безучастно, докато слуша суматохата на улицата, иска да изкара всички от дома на Алпер на протеста, но за мъжете около масата играта е много по-важна от бъдещето на страната.