Събития в чест на 20 години от създаването на Втора Тунджанска механизирана бригада


Event Details


В края на месец август и началото на септември с поредица от събития ще бъде чествана 20-годишнината (1 септември 1998 г.) на Втора Тунджанска механизирана бригада.

На 28 август 2018 г., вторник, от 10:00 ч. в Парк „Пети октомври“ тържествата ще открие концерт на Военния духов оркестър и гвардейски спектакъл на военнослужещи от 31 механизиран батальон – Хасково.

На 29 август, сряда, от 10:00 ч. в парк „Артилерийски“ ще се проведат  демонстрации на въоръжение и техника. Своите воински умения и способности в специфични операции по прочистване на сграда и други екстремни ситуации ще покажат военнослужещи от 38 механизиран батальон – Стара Загора и от 42 механизиран батальон – Ямбол.

На 4 септември, вторник, от 10:30 ч. на Античния форум „Августа Траяна“ в  центъра на Стара Загора, пред тържествения строй ще се отслужи молебен за здраве на военнослужещите и техните командири. Ще бъдат прочетени заповеди за награждаване по случай празника на Бригадата. За участие в тържеството са поканени президентът на Република България ген. Радев, министърът на отбраната, областният управител на Старозагорска област, кметът на Стара Загора.