Отново прожекции на игралния филм „Дамасцена“ в Стара Загора в Библиотеката


Event Details


На 16 ноември (четвъртък) и 17 ноември (петък) от 18:00 часа и на 18 ноември (събота) от 16:00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора.

„Дамасцена“ е филм за българската мечта. Така режисьорът Тодор Анастасов определи най-новия си филм, който снощи беше представен за първи път в Държавната опера – Стара Загора. Сюжетът на лентата е създаден от сценариста Мария Лалева по истинска история, преплетена с легенда. Едно обикновено момче, родено и израснало в Долината на розите, през 60-те години на миналия век до наши дни, което преминава през Възродителния процес и става световен търговец на розово масло. Един драматичен разказ за духовното извисяване, което един човек може да постигне през много перипетии, стига да не се отказва от мечтата си.
Главната роля е изиграна от Веселин Плачков. „Дамасцена“ има огромен за днешните условия състав от 56 актьори и над 1300 статисти в масови сцени, снимани през четирите сезона на десетки локации както в Долината на розите, така и на други места в страната.
Оператор е Христо Генков, а музиката е дело на Румен Бояджиев – баща и син.