Недялко Славов представя последната си книга „Пиафе“ в Стара Загора


Event Details


На 4 юли 2018 г. (сряда) очакваме с нетърпение срещата с Недялко Славов, който ще представи най-новата си книга „Пиафе“ в книжарница Хеликон Стара Загора от 18:00 ч. с читатели, от 17:00 ч. с медии.

Недялко Славов както винаги е безпощаден. „Пиафе“ разказва за трагедията на новото време. Време, което е лишено от истинност, време, в което дори любовта се оказва невъзможна, поради своята несподеленост. Великан на метафорите!

Недялко Славов е поет, писател и драматург. Роден е и живее в Пловдив. Той е сред най-успешните съвременни български писатели. Автор е на романите „Камбаната“, „Фаустино“, „432 херца“, „Портрет на поета като млад“, „Вертиго“, поетичния сборник „Мраморни години“, пиесите „Аляска“ и „Борса за трупове“, сборника „Филипополски разкази“. Творбите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки. За книгите си той е получил много награди, сред които Националната награда за литература „Хр. Г. Данов“, награда „Хеликон“ (2015, 2016), „Цветето на Хеликон“, награда „Иван Николов“, награда „Пловдив“ и др.

http://kultura.bg/web/