Музикални вечери в Стара Загора


Event Details


Община Стара Загора организира специални концерти за любителите на музиката на новата сцена „Фонтани“ на централния площад.

10 август, 20.00 часа, „Симетрия“ – концерт на Perfekt Strangers. Групата представя авторска музика от албума „Вliss“.
Музиката е в духа на съвременното рок звучене с прогресив и алтернатив нюанси. Албумът е звучал в много клубове в страната и се приема много топло от меломаните. Автор на музиката и на част от тесктовете е Ангел Демирев (китара), четири от текстовете са дело на Емил Стойчев (барабани).

Perfekt Strangers Band e основана през 1999 г. в Стара Загора в състав: Борис Тасков – вокал, Ангел Демирев – китара, Владислав Стойчев – клавиши, Емил Стойчев – барабани, Кънчо Андреев – бас. Всички членове на групата имат музикално образование. През 2002 г. групата записва първия си албум „Red moon“. Следват „Napalm“ (2004), „Soul“ (2008). През зимата на 2014 г. издават албума „Вliss“, издържан в актуалния за бандата стил – прогресив рок. Музиката им е естетска, с високо художествено качество, далеч от комерсиалният вкус. Талантливите момчета от Perfekt Strangers Band не спират с творческите търсения и експерименти. Вече 20 години с много труд налагат професионализъм, класа и характер в музикалния свят. Безбройни са участията и наградите им от рок фестивали в страната и чужбина.
Dolap.bg