Забавления в Парк „Артилерийски“ в Международния ден на младежта


Event Details


По случай международния ден на младежта – 12 август, Международният младежки център организира водни (и не само) игри и забавления за малки и големи.  Началният час е 11:00, а мястото – големият фонтан в Парк Артилерийски (Новия парк).

„Пригответе се за водни битки и игри с награди! Всеки участник във водните битки следва да носи „оръжие“ по свой избор, балони, шишета и т.н. Препоръчваме да се снабдите с хавлия и сухи дрехи!

Очакваме Ви!“ – канят организаторите.

На 17 декември 1999 г. с резолюция 54/120, Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите, отговорни за младежта, 12 август да бъде обявен за Международен ден на младежта.

Общото събрание препоръчва на тази дата да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на този ден. По този начин да се предизвика по – голямо разбиране към Световната програма за действие за младежта през 2000 г., както и след това, одобрена от Общото събрание през 1995г. (резолюция 50/81).

За отбелязване на Международния ден на младежта ООН разработи рамка с три основни цели: повишаване ангажираността и инвестирането в младежта; повишаване на младежкото участие; повишаване на междукултурното разбирателство сред младите.

В България за първи път 12 август се отбелязва официално през 2007 година.