Актьори срещу Берое – благотворителен мач в Стара Загора


Event Details


На 9 септември 2018 г. (неделя) от 19:00 ч. на стадион „Берое“ в Стара Загора професионалният отбор на „Берое“ (Beroe) ще се изправи в благотворителен мач срещу дрийм тийм от театрални и кино актьори. Целта на срещата е да помогне за осъществяването на второто издание на Международен студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански” през април 2019 г.

В града, в който светът е “Берое”, под знака на МСТФ “Данаил Чирпански” на терена ще излязат Станимир ГъмовDarin Angelov AngelovVelislav PavlovBashar Rahal – Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Мартин Гяуров/Martin GhiaurovНикола СтояновLuben Kanev / Любен Кънев, Николай Мутафчиев, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев (Ivaylo Zahariev), Ники Илиев (Niki Iliev), Юлиян Петров и Юлиан Вергов.

Всички те ще премерят сили и ентусиазъм с професионалистите от Стара Загора в епичен приятелски сблъсък, подхранен от много спортен хъс и желанието за подкрепа на фестивала.

Международният студентски театрален фестивал е посветен на Данаил Чирпански, вдъхновяващ човек и студент в НАТФИЗ, който загуби живота си след автомобилна катастрофа през април 2016 г. Идеята за благотворителния мач, в подкрепа на фестивала, се роди от живота и историята на самия Данаил, който е бил част от Юношеския отбор на “Берое”, докато не намира по-голямата си страст – театъра. Заради голямата си любов и възхищение към Данаил, към неговото желание за работа и развитие в театъра, както и заради големия успех на първото издание на МСТФ, организаторите искат да превърнат този фестивал в традиция за Стара Загора и страната.

Всички средства от продадените билети ще бъдат използвани за реализирането на второто издание на МСТФ през април 2019. Билети могат да бъдат закупени онлайн на eventim.bg, както и от всички офиси на Eventim в страната, бензиностанциите на ОМВ и магазините на Office 1.

Партньори на събитието са Община Стара Загора, ПФК “Берое” и Flair. Медийни партньори са Darik Radio и Love Theater.